top of page
Group%20of%20Mountain%20Bikers_edited.jp

Terrenggruppa dnb (DE NEST BESTE)

Ser man med historiske øyne på terrengsykling satt i system kommer man ikke utenom å skjele til Moss Skiklubb.  Skiklubben hadde en egen terrengsykkelgruppe – de fleste drev nok med ski, men i sommerhalvåret var det jo naturlig å bruke sykkel, gjerne i skogen.  Rundt århundreskifte etablerte noen driftige sjeler Moss MTB, der enkelte fra skiklubben var sentrale.  I Moss MTB var det enkelte som også hadde erfaring fra, og tidvis drev med landeveissykling. Det gikk som det skulle – og Moss Cykle Klubb så dagens lys.  


De første årene opplevde Moss Cykle Klubb sterk vekst på alle bauger og kanter.  I særdeleshet var søkningen stor til den nystartede terrenggruppen for barn og unge – der også foreldre av begge kjønn deltok aktivt i styre og stell i klubben.  Sykling i Moss Cykle Klubb var, og er for mange en familiegreie. 

 

Hvorfor DNB-gruppen
Gjennom årene har klubben hatt flere dyktige terreng’ere.  Ikke alle kan vinne - men hva med alle som gjerne vil prøve – og samtidig hvordan gi flere kvinner et spennende tilbud.  En liten notis i lokalavisen gjorde vei i vellinga.  Det som begynte med en kvinne, ble i løpet av to år en stor og homogen gruppe voksne kvinner og menn.  Felles for de fleste var ønske om miljø og hygge, kombinert med det å holde seg i form.  Vi er ikke best, men vi er det vi er – De Nest Beste, eller DNB-gruppen. Loddet er kastet og fremtiden vil si om det stemmer.

 

Mer info fra NCF: https://sykling.no/terreng/

Terminliste sykkelritt i Norge: https://sykling.no/sykkelritt/terminliste/

Ta gjerne kontakt med Hilde Løvlien 995 76 201 om du ønsker å delta i vår terrenggruppe.

bottom of page