top of page

Om Moss CK og Sport

Generell informasjon tilknyttet alle landeveisgrupper og terrenggrupper.

Her vil dere finne en overordnet gjennomgang av vårt tilbud for sykling i Moss CK.

 

FADDERORDNINGEN 
Moss CK har en fadderordning for alle nye medlemmer (15år+) som ønsker å være med på felles treninger landevei. På utvalgte dager er det mulig å møte på fellestrening ved Rygge Ungdomsskole, her vil en av Moss CKs erfarne landeveissyklister være fadder for nye syklister. Fadderen vil ha fokus på sikkerhet på sykkel og aspekter rundt det å sykle i grupper sammen med andre. Det vil bli gitt informasjon om Moss CK, og du får anledning til å stille alle de spørsmål man har som nybegynner. Ta kontakt med sportsligleder om du har lyst til å prøve deg på sykkelen sammen med oss.

GRAN FONDO
Denne sesongen arrangerer Moss CK utvalgte langturer som alle medlemmer av Moss CK kan være med på. Dette er stort sett lange rolig turer på landeveien. Det går også terreng turer hvor vi sykler gjennom Mossemarka, Jeløy, Son og Larkollen på utvalgte turer. Da kan man også bruke landevei (brede dekk), CX eller terrengsykkel. Gran Fondo-turene passer for alle og passer like godt for nybegynneren som for den erfarne syklist som bare har lyst å kjøre en fin tur sammen med andre Moss CK.

 

ELITEGRUPPA
Moss CK har et håp om å få ryttere inn i Norgescupen som følge av en målrettet satsing på eliteryttere med dertil hørende sponsoravtaler, trener og støtteapparat.

 

LANDEVEI Gruppe 1-2-3
På landeveien skal ha et godt tilbud til klubbens medlemmer som ønsker å trene, og kjøre tur- og masterritt på landeveien på mange nivåer. Av praktiske årsaker er vi delt i 3 grupper, med egne gruppeledere og kontaktpersoner som står for nødvendig organisering og koordinering.

 

Terreng og DNB gruppen
Vi trener på teknisk kjøring i terrenget (stisykling), variert intervalltrening og langturer på grus. Gruppa har faste treningsdager og holder på så lenge sykkelsesongen varer (april til september/oktober). 

Gruppa passer for deg som har syklet en del alene, og som ønsker å bli med i et fellesskap. Målet vårt er å skape et godt treningsmiljø som kan inspirere, øke kunnskapen om trening og forhåpentligvis gjøre en til en enda bedre syklist.

 

Masters Cup-gruppa vil ha enkelte samlinger for å få gjennomkjøringer av viktige løypetraseer, kjøre spesifikk teknikktrening samt spisse formen inn mot viktige ritt og mesterskap. 

Vi håper at vi sees på trening, så ta med sykkel, hjelm, ekstra slange og litt å drikke. Er du ikke medlem i Moss CK er det anledning til å bli med på et par treninger for å se om dette passer for deg før du eventuelt melder deg inn.

 

Vi skal være inkluderende, og det skal være naturlig og enkelt å forflytte seg mellom de ulike gruppene i forhold til endring av ambisjoner og kapasitet. I konkurranser skal vi fremstå som en foregangsklubb når det gjelder oppførsel og sportslig adferd. Vi skal alltid behandle konkurrenter med respekt. Vi skal alltid følge vegtrafikkloven og oppføre oss vennlig mot andre trafikanter både under trening og konkurranse.

Alle gruppene har samme fokus og forståelse av hva som er teknisk riktig rullekjøring og gir en enhetlig innføring og opplæring i teknikkene. 

 

Alle gruppene stiller krav til at du bestreber deg å lære dette, deltar på fellestreninger, og retter deg etter de instruksjonene du får fra de som leder treningene, og er kapteiner i ritt. Det forventes at du stiller forberedt til riktig tidspunkt både på trening og til ritt, med utstyr som er i orden.

Vi bruker Moss CK-forumet aktivt til informasjon om trening/ritt/ arrangementer, i tillegg til diskusjon om mer eller mindre seriøse sykkelrelaterte temaer.

 

MASTER
Master er aktive syklister i aldersdelte klasser f.o.m. 30 år og oppover. Moss CK har en stor mastergruppe og vi har egene treninger der det blir øvd på ting som støt, etablere brudd, spurt, temposykling osv. Det legges opp til at det skal være mulig å kjøre disse øvelsene med ryttere med ulike ferdigheter og i gruppen finner du derfor ryttere fra alle de andre treningsfellesskapene til Moss CK. 

 

MANGE VALG
I Moss CK er det mange treningsfelleskap og vi legger opp til at våre medlemmer skal kunne plukke de øktene fra de ulike tilbudene som passer. Dette gjelder Terreng og DNB (De nest beste) gruppen også. På våre Grand Fondo-turer finne du ofte rytter fra flere grupper samlet, som har behov for en rolig langtur som faktisk kjøres i et rolig tempo. Og hvorfor ikke henge seg på en av støt-treningene til master-gruppa. Alle får her prøvd seg og vi kan garantere at dette er en meget morsom økt med høy treningseffekt.

 

Uansett hva du velger så legger vi først og fremst vekt på at du skal oppleve kameratskap og sykkelglede når du kommer på en Moss CK-trening. Glem aldri at det som virker umulig i dag, vil snart bli overkommelig. 
 

bottom of page